
Doar pentru ca este cea mai mica incapere din casa nu inseamna ca baia este usor de decorat.
Dimpotriva: ar trebui sa planuiesti cu atentie fiecare detaliu pentru a evita problemele in viitor.
In revistele de decoratiuni sau in brosurile companiilor care vand articole pentru baie, vedem modele frumoase si foarte la moda.
Multi oameni, in dorinta lor de a urma aceste tendinte, sfarsesc prin a comite multe dintre acele greseli pe care le faci atunci cand iti decorezi baia si care, pe termen lung, sunt greu de reparat.
Decorarea casei are mai multe laturi si necesita atentie la detalii. Acest lucru este valabil pentru fiecare camera din casa, inclusiv pentru baie.
Te-ai gandit vreodata la asta? Iata cateva sfaturi pentru a evita acele greseli pe care le faci atunci cand iti decorezi baia.
Nu folosi culori inchise
Culorile inchise intr-o incapere atat de mica precum baia vor da impresia ca aceasta este si mai mica.
Fereste-te de tentele inchise de culoare, caci ele nu reflecta lumina si nu vor face decat sa estompeze eforturile tale.
Alege, in schimb, culori neutre, din palete cromatice unitare si nu imbina mai mult de patru culori caci, altfel, risti sa dai impresia de dezordine.
Poti, de exemplu, sa creezi un perete accent cu nuante de albastru inchis, gri sau maro pe care sa il completezi cu mobila de baie in culori contrastante.
Nu iti aglomera baia
Indiferent de marimea baii, se pot gasi solutii potrivite pentru fiecare configuratie in parte.
Chiar daca ai vrea sa amplasezi o cada centrala, acest lucru nu este posibil, cel mai probabil, din cauza spatiului.
De aceea, o cabina de dus este cea mai potrivita. Totodata, apeleaza la solutii de mobilare inteligente.
De exemplu, aproape niciodata, spatiul de deasupra masinii de spalat nu este folosit. Amplaseaza acolo un dulap cu obiectele necesare sau cu produsele ce te vor ajuta la curatenie.
Lasa spatiul podelei mai putin aglomerat, fiindca influenteaza aspectul general al intregii bai.
Ia depozitarea in serios
O baie relaxanta este, in primul rand, una in care dezordinea nu-si gaseste locul.
Dar, pentru ca multitudinea de produse de ingrijire si intretinere trebuie sa isi gaseasca locul, asigura-te ca ai destule dulapuri si sertare pentru toate si ca sunt organizate astfel incat sa nu fie un haos generalizat.
Daca mai mult de doi membri ai familiei folosesc baia, ia in considerare sa adaugi spatiu extra pentru pastrarea tuturor obiectelor.
Nu folosi doar o sursa de lumina
Iluminarea este un alt factor cheie; aceasta trebuie sa fie suficienta, dar nu excesiva. In acest sens, culorile inchise tind sa absoarba lumina din incapere.
Este evident ca nu toti ne putem baza pe lumina naturala in baie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie un spatiu asemanator unei pesteri, cu lumina aproape deloc sau de proasta calitate.
In plus, acestea provoaca o senzatie de neingrijire – praful este mai vizibil – si, de asemenea, dau impresia de spatiu mai mic.
Este important sa ai cel putin doua surse de lumina: una mai slaba, de ambianta, care sa creeze o atmosfera de confort si cea de-a doua, putin mai puternica, tintita.
Daca acorzi atentie punctelor de mai sus, acele greseli pe care le faci atunci cand iti decorezi baia nu vor mai fi un motiv de ingrijorare pentru tine.
Nu uita ca totul depinde de nevoile si de disponibilitatea – in spatiu si bani – pe care o ai.
In cele din urma, si la fel de important ca si cele de mai sus, asigura-te ca arata exact asa cum iti doresti.