Aeroterma este un incalzitor electric mic, convenabil, care va furniza caldura atunci cand mediul ambiental nu este destul de potrivit.

In loc sa te imbraci cu un alt pulover, este mai bine sa cumperi aeroterme.

Aerotermele sunt utilizate pentru incalzirea atat a incaperilor rezidentiale, cat si a celor utilizabile. Datorita puterii reduse – de la 200 la 2500 W – functioneaza cel mai bine in incaperi mici.

Aeroterma poate fi montata permanent pe perete, dar versiunile portabile sunt mai populare. Sunt alimentate cu curent alternativ monofazat (cu tensiune 230 V si frecventa 50 Hz).

Circuitul electric la care aeroterma va fi conectata, trebuie sa fie protejata de o siguranta de 10 amperi. Dispozitivul trebuie sa aiba un termostat pentru siguranta.

Aeroterma auto

Aeroterma auto se alimenteaza de la bricheta si consta dintr-un element de incalzire si un ventilator inchis intr-o carcasa din plastic.

Aeroterma auto aspira aer rece cu un ventilator si conduce fluxul prin elementul de incalzire. Incalzitorul este realizat cu o suprafata nervurata, oferind o suprafata maxima de contact cu masa de aer.

Dispozitivele sunt fixate cu ventuze si au manere retractabile pentru utilizare. Jaluzelele mobile sunt incorporate in incalzitor pentru a schimba directia fluxului de aer cald.

Aeroterma de perete

Aeroterma de perete este mai moderna si doar putin mai scumpa, si de asemenea, prezinta caracteristici foarte convenabile. Aerotermele de perete pot fi programate folosind telecomanda sau afisajul.

Poti seta temperatura optima, timpul de functionare si timpul de pornire si oprire. De asemenea, au functia de oscilatie, adica, se intorc dintr-o parte in alta pentru a sufla aer fierbinte in diferite parti.

Datorita acestui fapt, pot incalzi chiar si incaperi mari. Mai mult decat atat, multe dintre aceste tipuri de dispozitive sunt echipate cu o functie pentru functionare silentioasa si modul Eco de economisire a energiei, care regleaza in mod optim nivelul de putere.

Cat consuma o aeroterma

Marea varietate de modele iti permite sa alegi un model pentru interior. Dispozitivele mici au o putere de 1-1,5 kilowati si nu consuma multa energie.

Majoritatea incalzitoarelor de uz casnic sunt alimentate de la retea. Pentru a minimiza costurile cu energia si, in acelasi timp, a ramane cald, trebuie sa stii cum sunt aranjate anumite dispozitive si ce va fi cel mai eficient in anumite conditii.

Caldura degajata de o aeroterma

Majoritatea modelelor de aeroterme au forme moderne, la moda. Unele arata ca niste difuzoare si sunt disponibil in mai multe culori. Sunt usoare, uneori au manere convenabile, astfel incat sa poti muta cu usurinta dispozitivul in alta locatie.

Datorita sistemului de ventilatie, camera se incalzeste foarte repede. In 15-20 de minute poti simti cresterea temperaturii in camera.

Majoritatea modelelor sunt echipate cu un regulator de putere si temperatura si au si o functie de oprire a ventilatorului daca este necesar.

Dispozitivele mai scumpe au capacitatea de a ioniza si umidifica aerul, capacitatea de a controla de la distanta, cronometrul si mecanism de rotatie.

Aeroterme electrice

Exista tipuri de aeroterme electrice moderne, care sunt prezentate intr-o varietate de modele: orizontala, verticala, ovala, patrata, dreptunghiulara, podea si perete. Corpul majoritatii dispozitivelor este realizat din plastic.

Gama include modele mici care pot fi asezate pe picioare (de exemplu, lucrul la o masa), pe noptiere si mese pentru incalzire locala.

Aproape toate modelele au o functie de protectie, iar dispozitivul se opreste atunci cand atinge temperatura setata. Este imposibil sa te arzi cu un astfel de incalzitor, deoarece, toate elementele sunt protejate in mod fiabil si aerul suflat nu depaseste +43 de grade C.

Aeroterma Dedeman

In general aerotermele nu sunt scumpe si poti gasi o aeroterma Dedeman la preturi destul de avantajoase, desi cele mai bune, cu control electronic costa putin mai mult.

Cu o aeroterma Dedeman poti incalzi toata casa, dar este mai bine sa cumperi dispozitive dintr-o clasa superioara in acest scop. Cele mai ieftine aeroterme sunt proiectate pentru incalzirea periodica a spatiilor, dar sunt cele mai instabile si sunt echipate cu un ventilator zgomotos.

In plus, trebuie sa tii cont de aspiratia si suflarea prafului. La Dedeman poti gasi modele de aeroterme care prezinta sistem de protectie impotriva prafului.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Aeroterme pentru casa sau masina ta

  1. Am fost placut surprins de diversitatea informatiilor prezentate in acest articol. De la recomandari de destinatii exotice pana la idei de activitati de vacanta, totul este acoperit. Cu siguranta o lectura care merita timpul petrecut.

  2. M-am simtit inspirat citind acest articol si m-a determinat sa imi fac o lista cu locurile pe care vreau sa le vizitez in urmatoarea vacanta. Recomand tuturor sa il citeasca pentru a afla sfaturi practice despre cum sa isi organizeze calatoriile.

  3. Articolul este foarte informativ si mi-a deschis perspective noi asupra modului in care pot sa-mi organizez calatoriile. Am descoperit multe informatii utile despre cum sa aleg destinatia potrivita si cum sa imi planific bugetul pentru vacante.

Comments are closed.