Dupa cum spune un proverb chinezesc, viata incepe in ziua in care incepe o gradina.
Pentru multe persoane acest lucru reprezinta o gradina frumoasa, dar la fel ca o casa, gradina este o oglinda a propriei persoane, de aceea gusturile si stilurile personale trebuie sa fie prezente.
Gradinile in stil Feng Shui sunt locuri care cauta echilibrul natural, pentru a crea un loc de pace, armonie, spiritualitate si meditatie care va aduce fericire si pace interioara.
In general, majoritatea dintre noi nu ne gandim prea mult la asta, dar se pare ca totul, de la tipul de plante pe care le ai in gradina, pana la locatia lor, poate influenta in mod direct echilibrul nostru energetic.
Pentru ca totul sa decurga corect, in randurile de mai jos iti prezentam sfaturi si idei pentru a putea amenaja gradina in stil Feng Shui.
Integreaza in design toate cele cinci elemente naturale
Pentru a crea un echilibru desavarsit, principiile chinezesti spun ca toate cele cinci elemente ale naturii trebuie sa se regaseasca in spatiul gradinii. De aceea, ai grija sa nu omiti niciunul dintre ele.
Pamant – Acest element este cel mai usor de inclus. El este reprezentat de sol, de pietre, dar si de ghivece din lut. Poti acoperi o zona a gradinii cu pietris, stanci decorative sau mai multe ghivece de plante sau flori.
Lemn – Cel mai probabil, lemnul este deja prezent in gradinta ta sub forma trunchiurilor de copac. Poti introduce in design si una sau mai multe bancute din lemn, un foisor sau o casuta pentru pasari.
Apa – Daca inca nu ai o fantana arteziana, este momentul sa investesti intr-una. Nu trebuie sa cumperi o fantana imensa, ci doar sa alegi una potrivita gradinii tale. De asemenea, poti integra apa si sub forma unei minipiscine sau a unuei fantani decorative simple.
Foc – Energia focului este foarte importanta, asa ca nu uita sa o incluzi in gradina ta. O poti face cu ajutorul facliilor decorative sau lumanarilor pentru gradina, asezate in sfesnice sau suporturi speciale.
Metal – Daca vei privi in jur, cu siguranta vei gasi elemente din metal in gradina ta. Daca nu, poti instala lampadare din fier forjat, pentru un aer rustic, sau un prinzator de vise (dream catcher) cu elemente metalice.
Daca inca iti lipseste unul dintre elemente, poti gasi mobilier pentru gradina si in magazinele online, de unde poti cumpara scaune din metal, accesorii din lemn si obiective decorative din materiale naturale.
Respecta culorile yin si yang
In filozofia asiatica, nuantele poarta o semnificatie foarte profunda, la nivel emotional si energetic. Astfel, exista culori yin, aducatoare de pace, armonie si relaxare, dar si culori yang, ce genereaza entuziasm, motivatie si energie.
Conform Feng Shui, culorile se impart in culori yin, acestea fiind albastru, violet, alb sau negru si culori yang, galben, oranj sau rosu.
Regulile spun ca nu trebuie sa combini culorile yin si yang in acelasi spatiu, pentru a nu crea confuzie. In schimb, daca este posibil, creeaza mai multe spatii de energie, jucandu-te cu echilibrul yin-yang.
De exemplu, poti decora foisorul din curte cu nuante vii, precum galbenul si portocaliul, pentru a spori fericirea si entuziasmul alaturi de cei dragi, in serile de vara.
Apoi, daca ai un hamac in curte sau cateva sezlonguri, creeaza o zona de liniste si relaxare, cu nuante de bleu si mov.
Incorporeaza puncte de trecere
O curte Feng Shui va avea intotdeauna puncte de trecere, precum poduri, usi si arcade. Acestea aduc o energie benefica in gradina, asa ca nu le omite.
Poti crea „poduri” chiar daca nu ai o apa curgatoare in spatele casei, decorand zonele de trecere cu dale din lemn sau piatra, sub forma de poteci.
De asemenea, poti improviza o arcada din piatra sau chiar din metal acoperit cu plante cataratoare.
Evita cu desavarsire dezordinea
Disciplina orientala Feng Shui reprezinta de ani de zile una dintre cele mai bune modalitati de a ne ajuta sa ne decoram gradina astfel incat aceasta sa fie calda, confortabila si plina de energie buna.
Din acest motiv, primul pas pentru orice corectie Feng Shui, importanta este eliminarea dezordinii, a murdariei sau a simbolisticii dezechilibrate din spatiu.
Pentru a evita dezordinea iti recomandam sa achizitionezi cutii sau un dulap pentru depozitare a ustensilelor din curte.
Dezordinea ne afecteaza la nivel fizic, emotional si spiritual. Efectele dezordinii sunt oboseala, confuzia si cresterea stresului.
De asemenea, ne afecteaza viata, conducandu-ne intr-o rutina, facand ca lucrurile sa nu mai functioneze natural si ne face sa ne simtim incapabili sa mergem mai departe.
Pentru organizarea gradinii in stil Feng Shui, pune accent pe detalii deoarece, de cele mai multe ori, acestea fac diferenta.
Articolul m-a convins sa imi fac un cont pe EasyGo si sa incep sa explorez posibilitatile de reducere a costurilor la calatorii. Abia astept sa vad rezultatele!
Sunt impresionat de variatele optiuni pe care le ofera EasyGo pentru a personaliza calatoriile in functie de preferintele fiecaruia. Multumesc pentru recomandare!
Interesant modul in care sunt prezentate avantajele utilizarii platformei EasyGo pentru gasirea celor mai bune oferte de calatorie. Cu siguranta voi incerca si eu!
Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii utile despre modalitatile de reducere a costurilor de calatorie. Ma bucur ca am descoperit aceasta resursa!